Välkommen till
Kyocera Fineceramics Nordics AB

KYOCERA Fineceramics Nordics AB i Stockholm är försäljningsföretaget i Nordeuropa för keramiska produkter producerade av KYOCERA-gruppen, främst KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH i Mannheim. Företaget grundades 1972 och har en lång historia, stor kompetens, god kundservice och hög produktkvalitet. Våra kontor i Stockholm, Sverige och Naestved, Danmark har ett pålitligt och erfaret ingenjörs- och försäljningsteam i Norden för att serva våra kunder och marknader.

Vi ser oss själva som en partner i utvecklingen av högpresterande keramiska produkter och lösningar, som ger våra kunder mervärde och säkerställer deras teknologifördelar. Vårt team har omfattande rådgivning om val av rätt keramiska material, produktdesign och projektledning från utvecklingsstadiet till prototyptillverkning och till serieproduktion.

Med mer än 150 års erfarenhet av keramtillverkning erbjuder vi en rad innovativa lösningar för många branscher, såsom systemkomponenter för high-tech applikationer inom elektroteknik och sensorteknik, maskinteknik, analysinstrument, medicinteknik och halvledarteknik samt laboratorieteknik. Inom området keramik-till-metall-kombinationer är vi med vårt kunnande internationellt ledande.
Företaget grundades 1863 i Mannheim som ett tegelbruj, känd som Deutsche Steinzeug och senare som Friedrichsfeld GmbH. Affärsområdet Ceramics fortsatte sin framgångsrika utveckling efter 1993 under namnet och varumärket FRIATEC GmbH. Sedan september 2019 är vi en del av KYOCERA-gruppen, ett världsledande keramik- och teknikföretag.

Information om KYOCERA:
Kyocera Corporation med huvudkontor i Kyoto, är en av världens ledande tillverkare av finkeramiska komponenter för teknisk industri. Kyocera-gruppen har många strategiskt viktiga affärsområden och har 286 dotterbolag över hela världen för informations- och kommunikationsteknik, produkter för att förbättra livskvaliteten samt miljökompatibla produkter. Teknikkoncernen är en av de mest erfarna och renommerade producenterna av solenergisystem i världen, med mer än 40 års industriellt kunnande. År 2019 rankades Kyocera som 655 i ”Global 2000” -listan över Forbes Magazines, som inkluderar världens största börsnoterade företag.

Med cirka 77 000 anställda lyckades KYOCERA under verksamhetsåret 2018/2019, nå en nettoomsättning på cirka 13 miljarder Euro. I Europa säljer företagskoncernen trycksaker och digitala kopieringssystem, halvledare, högpresterande keramer, fordons- och elektronikkomponenter samt skrivarhuvuden och keramiska köksprodukter. Kyocera är representerat i Tyskland med fem oberoende företag: Kyocera Fineceramics GmbH i Neuss och Esslingen, Kyocera Fineceramics Precision GmbH i Selb, Kyocera Automotive and Industrial Solutions GmbH i Dietzenbach, Kyocera Document Solutions i Meerbusch samt KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH i Mannheim.

Som ett Aliaxis-företag tillsammans med FRIATEC GmbH ser vi tillbaka på många års bra samarbete med våra affärspartners. Ingenting kommer att förändras under den nya företagsstrukturen. Vi ser fram emot att kunna hjälpa dig som företag inom KYOCERA-koncernen med utökad kapacitet och säker bas i framtiden.

Fakta om KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH:
Plats: Mannheim, storstadsregionen Rhein-Neckar
Etableringsår: 2019, avyttring av FRIATEC GmbH – Ceramics Division
Anställda: cirka 300
Dotterbolag: Kyocera Finceramics Nordics AB (Northern Europe Sales Office)
Etableringsår: 2019, avyttring av Aliaxis Utilities & Industry AB – Ceramics Division
Plats: Spånga, Stockholm
Varumärken: FRIALIT, DEGUSSIT, FRIDURIT, HARTWEIL